Melkprijs

Geitenmelkprijzen mei en juni 2024

De gewogen gemiddelde voorschotmelkprijs is in mei en juni 2024 € 71,29 en € 68,65 per 100 kg standaardmelk. Vergeleken met het gewogen gemiddelde in juni vorig jaar (berekend bij de waardes van het nieuwe standaardbedrijf) is er sprake van een daling van € 6,06 per 100 kg. Ten opzichte van de vorige publicatie in april (berekend bij de waardes van het nieuwe standaardbedrijf) is de gewogen melkprijs gedaald met € 6,10 per 100 kg. Dit komt door prijsverlagingen en lagere vet- en eiwitwaardes in de standaardmelk.

 

NGC en DeJong Cheese verlaagden in mei de vet- en eiwitprijzen. Amalthea, Bettinehoeve, HGM en Henri Willig lieten de vet- en eiwitprijzen in mei en juni gelijk.
Bettinehoeve betaalde in mei en juni een duurzaamheidstoeslag uit. HGM betaalde in juni de kwaliteitstoeslag uit. Amalthea past in mei en juni een zomerheffing toe.

Duurzaamheid

Amalthea deed in mei, tegelijk met de uitbetaling van een nabetaling, een betaling die bestond uit DGZK-geld.

Nabetalingen

In mei deden Amalthea, Bettinehoeve, Henri Willig en NGC een nabetaling. Alle zes zuivelondernemingen deden in de afgelopen maanden nabetalingen. Een nabetaling bedroeg gemiddeld  € 1,05. De gemiddeld (rekenkundige) melkprijs 2023 inclusief nabetalingen tot en met mei 2024, bedraagt € 78,96 euro per 100 kg standaardmelk.

Basisprijs

De basisprijs is de prijs bij een vast vet- en eiwitpercentage van 7,50% (4,00% vet en 3,50% eiwit). In zowel mei als juni 2024 is de basisprijs van het standaardbedrijf met 1.150.000 kg melk € 73,35.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief