Algemeen | Wetgeving en regels

Uitstel van handhaving voor Doetie Trinks

Voor de situatie van geitenhouder en kaasmaker Doetie Trinks geldt op dit moment uitstel van handhaving; het aantal geiten hoeft (nog) niet terug naar 15 en er is geen sprake van het betalen van dwangsommen. Dat laat ze zelf weten.

Vanwege stikstofregels zou Trinks geen definitieve vergunning krijgen voor haar bedrijf in het Friese Alwâld en daardoor haar aantal geiten terugbrengen van 85 naar 15. Nu is er dus uitstel van handhaving. Er komt een hoorzitting waarbij onafhankelijke juristen een advies aan de gemeente Noard East Fryslân gaan geven over de situatie, schrijft Trinks.

Crowd funding

Er is veel media-aandacht voor de knellende situatie van Trinks geweest. Dat heeft haar enorm gesterkt, schrijft ze. Een crowd fundingsactie ter grootte van 35.000 euro, om stikstofruimte te kunnen aankopen en een nieuwe vergunningsaanvraag te doen, heeft tot nu toe al 31.000 euro opgeleverd.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief