Algemeen

De Brömmels en De Zes Grazen ontvangen predicaat erkend centrum van SZH

De Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) heeft het predicaat Erkend Centrum uitgereikt aan De Brömmels en belevingsboerderij De Zes Grazen.

De SZH onderscheidt houders van zeldzame rassen die een unieke bijdrage leveren aan het fokken van een zeldzaam ras, het organiseren van educatieve activiteiten rondom de rassen, het verwaarden van de producten en diensten van de zeldzame rassen.

Erkend fokcentrum

De Brömmels is gelegen tussen de oude bossen en lanen in de Gelderse Achterhoek. Op de boerderij van Bert en Ellen Kots en Lars Boers wordt kleinschalig geboerd, met negentig geiten en zo’n vijftig stuks jongvee (geiten- en bokkenlammeren). De Brömmels is nu door SZH benoemd tot erkend Fokcentrum voor de Nederlandse Bonte geit. De geitenkaasboerderij was al een ZeldzaamLEKKER centrum voor de producten van de Nederlandse Bonte geit.

Erkend educatief centrum

Belevingsboerderij de Zes Grazen is gelegen in het dorpje Sint Annen (Gr). Op de boerderij wordt passende dagbesteding aangeboden in de weidsheid en rust van het Groninger landschap. Er wordt gefokt met de geiten en schapen en er zijn diverse dieren te zien waaronder Bonte geiten, Drentse heideschapen en Nederlandse landgeiten. Titia Vogelzang is eigenaar van deze belevingsboerderij. Regelmatig biedt ze educatieve rondleidingen en lessen aan om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken het levend erfgoed op de boerderij. De SZH heeft hier het bord ‘erkend educatief centrum’ opgehangen.

Levend erfgoed

Op 14 en 15 september kan er kennis gemaakt worden met de Nederlandse Bonte melkgeiten van zowel geitenkaasmakerij de Brömmels als van belevingsboerderij de Zes Grazen tijdens de Levend Erfgoed dagen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief