Algemeen | Vakbeurs

Inspiratie Trofee voor Leon de Jong

Leon en Monic de Jong uit Kaatsheuvel verdienden dit jaar de Geiten Event Inspiratie Trofee. De jury overhandigde de trofee aan Leon de Jong tijdens de Ondernemerslunch op het Geiten Event afgelopen zaterdag.

Leon en Monic de Jong steken op verschillende vlakken hun nek uit, stond in de aanmelding te lezen. Zo zijn ze al meer dan 10 jaar bezig met het afmesten en vermarkten van rosébokken. Daarnaast zijn ze, op eigen initiatief, het Animal Life Plus systeem aan het testen op reductie van emissies. Met name dat laatste maakte het voor de jury duidelijk dat Leon en Monic de Jong de trofee 2024 mochten krijgen. Jurylid Alexander van der Schans zei tijdens de uitreiking: “Zeker in de provincie Brabant, waar de regels rondom emissies strenger zijn, is het goed om meer informatie te hebben over wat werkt. Het is bewonderenswaardig hoe familie De Jong hier voortvarend naar op zoek is.”

Gezamenlijk optrekken

Verbaasd nam Leon de Jong de trofee aan. “We zijn inderdaad met de afzet van bokjes al lang bezig. We vinden dat dat erbij hoort. Op het gebied van de emissiereductie hoop ik dat we binnen de sector gezamenlijk kunnen optrekken om hierover meer te leren.”
De Jong won naast de trofee ook een dinerbon die door LTO beschikbaar is gesteld.