Fokkerij | Vakbeurs

LAMBS gewonnen door Evelien Katerberg

Evelien Katerberg, student aan Faculteit Diergeneeskunde, is de beste keurmeester van melkgeiten onder studenten. Zij won de finale van deze wedstrijd genaamd LAMBS – LAndelijk Melkgeiten Beoordelen door Studenten, die plaatsvond tijdens het Nationaal Geiten Event.

15 enthousiaste maar toch ietwat nerveuze studenten beoordeelden verschillende geiten van Witfokker Dick Brendeke. Aan het eind van de dag bleek dat de juryleden Johan Knaap (NSFO), Harm van der Veen (melkgeitenhouder) en Dirk-Jan van Horssen (GIC) eensgezind waren over de uitslag. Evelien Katerberg, student aan de Faculteit Diergeneeskunde, was het beste in het beoordelen van de geiten. Een tweede prijs was er voor Matthijs Noltus van Aeres Hogeschool Dronten en Thirza Bollema van Wageningen Universiteit nam de derde beker mee naar huis.

Beste school

Er was ook een scholenprijs voor de school waarvan de studenten overall  het beste bleken te zijn in het beoordelen van melkgeiten. Die prijs ging naar Aeres Hogeschool Dronten.

Jonge mensen

Het jureren van melkgeiten door studenten van Wageningen Universiteit, Utrecht Universiteit en Aeres Hogeschool Dronten was een nieuw onderdeel op het Nationaal Geiten Event. De competitie is opgezet door Goat Improvement Company (GIC) en de Nederlandse Schapen- en geitenFokkers Organisatie (NSFO), met als doel om jonge mensen te betrekken bij de geitenhouderij en -fokkerij.

 

Op de foto: van links naar rechts op de voorgrond: Thirza Bollema (derde prijs), Evelien Katerberg (winnaar), Matthijs Noltus (tweede prijs).
Foto: Britt de Winter (Studievereniging De Veetelers)

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
FokkerijVakbeurs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief