Algemeen

Ronald Paardekooper is kennismakelaar

Ronald Paardekooper is door LTO Noord aangesteld als kennismakelaar geitenhouderij. Zijn taak is om kennis bij de geitenhouders terecht te laten komen.

Na de melkvee-, kalver-, pluimvee- en varkenshouderij heeft nu ook de geitenhouderij  zijn eigen kennismakelaar. Paardekooper heeft zichzelf tot doel gesteld om een structuur op te zetten waarin kennis die ontwikkeld wordt voor geitenhouders, ook bij hen terecht komt. “Dat kan middels e-learning of met leerlijnen op scholen, bijvoorbeeld.” De kennismakelaar heeft in de afgelopen weken daartoe al contacten gelegd met het Platform Melkgeitenhouderij en Aeres Hogescholen. Die laatste wil graag samen met Paardekooper een leerlijn geitenhouderij ontwikkelen.

Losse activiteiten

Naast het opzetten van zo’n structuur organiseert de kennismakelaar ook losse activiteiten. Voor dit jaar nog staan er een jongerendag (31 oktober) en een opfokcursus op de rol. Zelf heeft Paardekooper het onderwerp biosecurity in gedachten om iets mee te gaan doen; de vorm moet hij nog bedenken.
Mensen die ideeën hebben waar de kennismakelaar mee aan de slag zou kunnen, kunnen dat melden via de site kennismakelaargeitenhouderij.nl

Het project kennismakelaar voor de verschillende sectoren dat loopt tot eind 2026, wordt gefinancierd door Colland arbeidsmarkt en LTO Noord voert het uit.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief