Algemeen

Ikwileerlijkezuivel.nl neemt Ausnutria-fabriek Ommen over

Ausnutria en Ikwileerlijkezuivel.nl zijn tot een overeenkomst gekomen met betrekking tot de overname van Ausnutria’s productielocatie in Ommen (Ov.). 24 huidige medewerkers van Ausnutria zullen overgaan naar de nieuwe eigenaar. Dat laat Ausnutria weten.

Beide bedrijven hadden eerder al bekend gemaakt de intentie tot overname te gaan onderzoeken. Daarbij werd prioriteit gegeven aan de personele overgang. Dat is voor 24 medewerkers goed nieuws. Voor de medewerkers die niet over gaan, geldt dat zij aanspraak kunnen maken op een herplaatsing of een vaststellingsovereenkomst volgens het eerder dit jaar overeengekomen sociaal plan. Ikwileerlijkezuivel.nl zal op 2 oktober starten met produceren in de fabriek in Ommen.

Bart van der Meer, Executive Director van Ausnutria over deze overname: “We zijn content met de overname. In de eerste plaats is het positief voor de collega’s die grotendeels hun baan behouden of anders aanspraak maken op het sociaal plan. Een mooie bijkomstigheid is dat deze fabriek dienst blijft doen als zuivelfabriek voor bijzondere zuivelstromen.” Ook directeur Rik Hoogenberg van Ikwileerlijkezuivel.nl is blij met de overname. “Het is een prachtige fabriek met een gemotiveerd en vakkundig team van zeer betrokken medewerkers. Een mooie volgende stap voor Ikwileerlijkezuivel.nl om melkveehouders rond Natura2000 gebieden een toekomst met perspectief te bieden.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief