Algemeen | Gezondheid

Nieuwe verplaatsbare geitenborstel van Geitenbelang

Geitenbelang heeft samen met melkgeitenhouderij Papen-Olbach een nieuwe geitenborstel ontwikkeld. Bestaande borstels voldeden niet aan de eisen. In het voorjaar is de borstel leverbaar.

“De bestaande borstels zijn ontwikkeld door fabrikanten die de borstel in eerste instantie voor koeien hebben ontwikkeld”, vertelt Frank van Rijn van Geitenbelang. “De eigenschappen van die borstels voldoen niet voor de geitenhouderij. Ze zwenken weg, terwijl een geit juist weerstand van de borstel wil. En het is van belang dat de borstel constant draait, anders vreten de geiten het direct kaal.”

De borstel is 1 meter lang en staat op een 50 cm hoge sokkel van 125 bij 125 cm. Aan de bovenzijde zit een oog waarmee het geheel makkelijk uit de stal te halen is. Na het uitmesten kan de geitenhouder de borstel op elke gewenste plek in de pot zetten. Voor de voeding volstaat een 230 volts stopcontact. Op dit moment wordt de borstel uitvoerig getest bij Papen-Olbach. In het voorjaar is de borstel klaar de markt. De aanschafprijs is nog niet bekend.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief