Algemeen

Jongerendag geitenhouderij over perspectief

Perspectief en een gezonde toekomst voor de geitenhouderijsector. Dat staat centraal tijdens de jongerendag geitenhouderij die gehouden wordt op donderdag 31 oktober.

Ronald Paardekooper is sinds dit voorjaar kennismakelaar geitenhouderij, en hij organiseert deze jongerendag. “De geitenhouderij is in Nederland een relatief jonge en kleine sector. Toch zijn we op mondiaal niveau voorloper en dat willen we de jongeren in de sector graag meegeven.” Alle jongeren tussen 16 en 36 jaar die interesse hebben in de geitensector, zijn welkom.

Gezond

Het programma van de jongerendag ziet er als volgt uit:
Leo den Hartog, voormalig hoogleraar aan de WUR neemt de opening van het programma voor zijn rekening. Er is perspectief, maar hoe ziet de toekomst er dan uit? Hij zal proberen zijn inspirerende visie over te brengen op de nieuwe generatie geitenboeren.
Vervolgens worden er drie workshops aangeboden die je allemaal kunt volgen. Shaula Bouwman van Capravetgroup zal het hebben over gezonde geiten, melkgeitenhouder William van de Burg uit Zegveld deelt zijn ervaring over gezond ondernemen en Dianne van Raalte, programmaregisseur ‘Interactie met de Samenleving bij LTO Noord en zelf jonge ondernemer, vertelt haar kijk op gezond omgaan met de omgeving.
Jaap Bressers, inspirerend spreker, sluit de dag af. Hij kan passievol praten over thema’s als omgaan met verandering, klantgerichtheid en duurzaamheid.

Aanmelden

De landelijke jongerendag geitenhouderij vindt plaats op Topsportcentrum Papendal in Arnhem. Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch en borrel. Deelname is gratis voor jongeren tussen 16 en 36 jaar. Aanmelden kan via deze link.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief