Het Louis Bolk Instituut en Universiteit Utrecht hebben deze week een zogenoemd Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. Hiermee spreken de partijen de intentie uit nauwer te gaan samenwerken.
Zowel het Louis Bolk Instituut als de Universiteit Utrecht hebben hun sporen verdiend als het gaat om wetenschappelijk onderzoek op het gebied van een duurzame en gezonde voedsel- en landbouwtransitie. Met het ondertekenen van deze overeenkomst spreken de partijen de intentie uit om in de toekomst intensiever en vaker samen te werken. Met deze samenwerking wordt ook het uitwisselen van studenten en kennis eenvoudiger. Het Louis Bolk Instituut en de Universiteit Utrecht werkten al eerder samen in diverse projecten, maar willen dit nu actief verder uitbouwen.
Platform voor wetenschappers
Het document werd ondertekend door Ilse Geijzendorffer (Louis Bolk Instituut) en Anton Pijpers (Universiteit Utrecht), in het bijzijn van Johan Garssen (voorzitter Future Food Utrecht). Future Food Utrecht is een community binnen het strategische thema Pathways to Sustainability van de Universiteit Utrecht. Het biedt een platform waar wetenschappers en externe stakeholders door middel van uniek transdisciplinair onderzoek en onderwijs bijdragen aan de transitie in de voedselketen, voor een duurzamere wereld.
Foto: Louis Bolk Instituut