Vorige week voegde Albert Hein veertien kazen toe aan haar Streeckgenoten-assortiment waaronder geitenkaas uit Ouddorp, een combinatie van koeien- en geitenkaas uit Rhenen en brie uit Alphen.
De Ouddorpse geitenkaas is er één met Italiaanse kruiden en wordt gemaakt door De Mèkkerstee. Dit is een biologisch bedrijf met 650 melkgeiten. De combikaas van koeien- en geitenmelk heet Double Dutch en bestaat uit twee helften. De ene helft is gemaakt van MRIJ-melk en de andere van melk van de Saanengeit. Tussen de helften in zit een klein aslaagje gemaakt van druivenbladeren. De vegetarisch gestremde kaas wordt gemaakt door Meester-Affineurs. DeJong Cheese uit Alphen maakt brie die Alphenaer Geitenbrie heet.
Overige kazen die AH aan het Streeckgenoten-assortiment toevoegt, zijn buffelmozzarella uit Limburg, bierkaas uit Rhenen, truffel- en blauwaderkaas uit Brabant, Utrechts rood, Fryske jong belegen plak, Stolwijker belegen plak en Fries Riperkrite Tsiis plak. AH geeft producten van lokale boeren een plekje in de supermarkt onder het kwaliteitsmerk Streeckgenoten.