Zaterdag 2 juni, voorafgaand aan de Dag van het Levend Erfgoed, vindt het ZeldzaamLEKKER festival plaats. Tijdens dat festival is er een kaas- en worstenproeverij. Voor de kaasproeverij is de organisatie nog op zoek naar bijzondere kazen van unieke producenten.
U bent houder van een zeldzaam Nederlands landbouwhuisdierras, u maakt een verse, zachte, halfharde of harde kaas en u bent bereid uw product te presenteren voor onze deskundige jury? Meldt u zich dan vooral aan voor deelname aan onze kaascompetitie.
Na aanmelding ontvangt u verdere instructies en een uitnodiging voor het ZeldzaamLEKKER festival. De competitie vindt (afhankelijk van het aantal aanmeldingen) plaats in meerdere rondes. U krijgt tijdens de proeverij de gelegenheid uw product te presenteren. Met veel passie vertelt u over uw product en het verhaal achter uw product. Onze juryleden beoordelen u op uw verhaal, de smaak en de uniciteit van uw product. Rondom de competitie vinden een aantal workshops en lezingen plaats met een ZeldzaamLEKKER thema. Uw deelname wordt beloond met een eervolle vermelding op onze ZeldzaamLEKKER site (www.zeldzaamlekker.nl) en de winnaar gaat naar huis met de eerste ZeldzaamLEKKER trofee.
Aanmelden kan tot 19 mei bij Adriaan Antonis: adriaan.antonis@ouwendorperhoeve.nl , tel:0577-407177 . Op de website www.zeldzaamlekker.nl is meer informatie te vinden.
Verder op het festival
Tijdens het ZeldzaamLEKKER festival is er speciale aandacht voor de functies en producten van onze Nederlandse rassen. Alle mensen die zeldzame rassen benutten of hen op een of andere manier in de markt zetten, of dat nu door natuurbeheer, kaasverkoop of recreatie is, worden uitgenodigd. Een prima dag voor stamboeken om te brainstormen over wat hun ras allemaal kan, en voor producenten om te bedenken welke producten je allemaal kunt maken van de rassen.
Algemeen