Algemeen

‘Handmade in Belgium’-label voor geitenkaas

Le Larry geitenkazen uit Destelbergen (Be) ontvangt het UNIZO authenticiteitslabel voor ambachtelijke ondernemers ‘Handmade in Belgium’. Dat meldt Biojournaal.

Le Larry startte in 1981 en een groot deel van de productie gebeurt ook vandaag nog met de hand. De toekenning van het Handmade in Belgium-label is dan ook een erkenning voor het vakmanschap dat in de geitenkaasjes van Le Larry schuilt. Le Larry maakt geitenkazen op basis van zowel rauwe als gepasteuriseerde melk. De productie verloopt volledig ambachtelijk. De kaasjes worden met de pollepel in vormen geschept. Na het uitlekken worden de kaasjes handmatig gekeerd en gezouten. Naast de rauwmelkse biocrottin à la louche, maakt Le Larry allerlei andere delicatessen zoals oliekaasjes, kaasjes met spek, kruiden of geitenkaastapas.

Strikte voorwaarden

Dankzij het authenticiteitslabel Handmade in Belgium (HIB) krijgt de consument de garantie dat het product ambachtelijk en met liefde gemaakt is. Er gelden strikte criteria vanuit het label. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximaal 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50% ‘handmade’ zijn, een zekere nutsfunctie hebben en de handtekening van de maker dragen.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief