Voeren

Duynie Feed start voorverkoop Perspulp en Cigarant

Veevoerproducent Duynie Feed is de voorverkoop van de producten Perspulp en Cigarant gestart. Deze duurt tot het einde van de maand mei.

Perspulp wordt geproduceerd tijdens de verwerking van suikerbieten tot suiker en zorgt voor snelheid in het rantsoen. Het zorgt volgens de producent voor een verminderde kans op pensverzuring. Perspulp heeft een laag fosfaat- en stikstofgehalte en zorgt voor een hoge voeropname door een drogestofgehalte van 26 procent. Wanneer samen met gras gevoerd zorgt het product voor een betere benutting van het eiwit. In rantsoenen met veel snijmais kan de trage verteerbaarheid helpen balans te brengen ten opzichte van het snel verteerbare zetmeel. Perspulp kan volgens Duynie Feed ingezet worden als vochtrijk krachtvoer of als aanvulling op een incomplete ruwvoervoorraad.

Cigarant is een product met vergelijkbare eigenschappen gemaakt van cichoreiwortels waar inuline en fructose is uitgewassen. De producten kunnen bijdragen aan het verlagen van de CO₂-uitstoot in het rantsoen door een kleinere CO₂ toekenning dan nutritioneel vergelijkbaar krachtvoer. Beide producten zijn goed in te kuilen en blijven op lange termijn relatief stabiel. Perspulp en Cigarant zijn Non-GMO en VLOG-melk gecertificeerd volgens GMP+ FRA MI105.

Duynie Feed is de voorverkoop van de producten gestart op 13 mei en deze loopt tot 31 mei 2024 om 12.00 uur of zolang de voorraad strekt. De voerleverancier biedt ook een ‘voerabonnement’ waarbij zonder rentekosten gespreid betaald kan worden, omdat de producten vaak in grote volumes worden besteld.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief