Algemeen

Geitenhouderij Vliek zoekt opvolger

Pieter Vliek zoekt voor zijn biologische geitenhouderij met zuivelverwerking in het Overijsselse Ambt Delden een opvolger. Dat staat vermeld op de Facebook-pagina Boer zoekt opvolger.

 

Geitenhouderij Vliek is een up to date bedrijf met 320 melkgeiten, 80 lammeren en vijf bokken. Het bedrijf heeft 20 hectare grond in pacht en hoort bij landgoed Twickel (die is eigenaar van de grond en de woning).

Ruim de helft van de melk verwerkt Pieter Vliek tot gepasteuriseerde melk, kwark en yoghurt. Er is een langdurige samenwerking met Udea en Odin, die twee keer per week bestellen en afhalen. De rest van de melk wordt opgehaald door CZ Rouveen.

De geiten zijn CAE en CL gecertificeerd. Er wordt gebruik gemaakt van veel hoogwaardige bokken en er is een volledige zes-weekse melkcontrole. De voerwinning is in volledig eigen beheer. Alle grond wordt omgezet naar kruidenrijk grasland. De mest wordt omgezet in bokashi en twee keer per jaar uitgereden.

Solliciteren

Vliek gaat uit van een lange inwerkperiode; vanwege de complexiteit van het bedrijf lukt eigen maken niet binnen een jaar. Er is volop ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Vragen en sollicitaties met motivatie en CV kun je sturen naar Pieter Vliek: pieter@geitenboerderijvliek.nl.

Foto: Facebook – Boer zoekt opvolger

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief