Gezondheid

GD-enquête over blauwtonguitbraak

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) vraagt dierhouders die verschijnselen zien van blauwtong bij hun geiten, schapen of runderen, om een enquête in te vullen. Daarmee wil GD inzichtelijk krijgen wat de ernst is van de huidige blauwtonginfectie, hoe die zich verhoudt tot de uitbraak van vorig jaar en wat het mogelijke effect is geweest van vaccinatie.

Sinds begin juli neemt het aantal besmettingen met blauwtongvirus flink toe. Op de kaart van de NVWA staan momenteel 503 besmettingen (22 juli 2024). Momenteel is er nog veel onduidelijk over het ontstaan, de verspreiding en de ernst van deze blauwtonginfectie, aldus GD. Tevens worden er ook verschijnselen gemeld op bedrijven die tegen blauwtongvirus hebben gevaccineerd. Op dit moment probeert GD de situatie op een aantal bedrijven in kaart te brengen. Om deze nieuwe situatie beter te kunnen begrijpen, vragen wij dierhouders uit heel Nederland die verschijnselen van blauwtong bij hun schapen, runderen of geiten zien, om een enquête in te vullen.

Op 24 juli om 20.00 uur organiseren dierenartsen van Schapendokter.nl het webinar ‘Opnieuw blauwtong in Nederland: vragen en antwoorden’. Aanmelden voor het webinar kan via de website van Schapendokter.nl.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief