Algemeen | Vakbeurs

Vier inzendingen maken kans op Geiten Event Innovatie Trofee

De vakjury heeft vier ingezonden innovaties benoemd als kanshebber voor de Geiten Event Innovatie Trofee. Deze trofee wordt zaterdag 7 september 2024 uitgereikt tijdens het Nationaal Geiten Event in Nijkerk.

Tijdens de zesde editie van het Nationaal Geiten Event wordt voor de tweede keer de Innovatie Trofee uitgereikt aan het meest innovatieve product en/of dienst in de melkgeitenhouderij. Er zijn 9 innovaties aangemeld voor de Trofee, en de vakjury heeft ze beoordeeld op hun innovativiteit en nieuwheid, de toepassing op het melkgeitenbedrijf en de bijdrage aan verdere verduurzaming van de sector. De ingezonden innovaties zijn zeer divers en richten zich op geitengezondheid, het voeren, het melken, emissieverlaging en het management op een bedrijf.

Vier kanshebbers

De juryleden Myrthe Maurice – van Eijndhoven (DGZK en NGZO), Bart Bremmer (innovatiesocioloog), Alexander van der Schans (melkgeitenhouder) en Wilma Wolters (vakblad Geitenhouderij) hebben uit de inzendingen vier innovaties aangemerkt als kanshebber op de Innovatie Trofee. In alfabetische volgorde:

Batchcounter – Leenaerts Agro Techniek
Een meetinstrument dat per pot per melkbeurt de melkgift digitaal vastlegt door middel van een druk op de knop. De data is via een webapplicatie op de computer of mobiele telefoon in te zien en kan worden getoond in grafieken, tabellen en staafdiagrammen.

Geitenbrij – Agrifirm
Een mix van vochtrijke en droge voerstromen die brok vervangt. Het mengsel wordt samengesteld op basis van producten die binnen 300 kilometer van de fabriek verkrijgbaar zijn. Het product is stapelbaar en dus gemakkelijk op te slaan.

Monsterunit – JvG innovaties
Een 3D geprinte monsterbeker die het eenvoudig maakt om een melkmonster te nemen zonder afvalmelk. Tests lopen nog om het in elk type melkstal te laten draaien.

Weidemonitor – NSFO
Een online applicatie die aantoont welke weides gebruikt worden voor ruwvoerwinning en voor beweiding. Het maakt het gemakkelijker om in aanmerking te komen voor GLB gelden (ecoregelingen).

Expo

Het Nationaal Geiten Event heeft een beursvloer waarop toonaangevende bedrijven en merken in de geitensector aanwezig zijn. De Innovatie Trofee wordt uitgereikt tijdens de Ondernemerslunch op het Event. Beroepsmatige geitenhouders kunnen hierbij aanwezig zijn door zich op te geven voor de lunch (gratis).

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
AlgemeenVakbeurs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief