Algemeen | Vakbeurs

NGE 2024: Workshops over geiten melken in het buitenland

Roemenië en Frankrijk, welke kansen liggen er in die landen voor het melken van geiten? Twee workshops tijdens het Nationaal Geiten Event vertellen je er alles over.

 

Pieter Helfferich is agribusiness developer bij Agriprogress en hij ondersteunt Nederlandse agri- en foodbedrijven om hun business in Roemenië op te zetten. In zijn workshop geeft Helfferich graag een beeld van de agrarische sector aldaar en specifiek van de kansen die hij ziet in de geitenhouderij. Met behulp van filmpjes laat de adviseur een aantal voorbeelden zien van de Roemeense traditionele en moderne geitenhouderij.

Zijn workshop is de voorbereiding voor een studiereis die Agriprogress wil organiseren voor Nederlandse geitenhouders en investeerders in het voorjaar van 2025.

De workshop van Pieter Hellferich start om 14.00 uur in de workshopruimte van het Nationaal Geiten Event.

 

Ina van Harten is makelaar in Frankrijk en zij weet dat Frankrijk geitenhouders zoekt om specifieke geitenkaasjes te maken. In haar workshop vertelt zij alle aantrekkelijke (ook financiële) garanties die gelden als geitenhouders zich vestigen in de regio Selles-sur-Cher in midden-Frankrijk en daar de melk produceren die voor deze kaasjes gevraagd wordt. Ook besteedt Van Harten kort aandacht aan wat een emigratie naar Frankrijk inhoudt en hoe die begeleid wordt.

De workshop van Ina van Harten start om 15.30 uur in de workshopruimte van het Nationaal Geiten Event.

 

Foto: Syndicat AOP Selles-sur-Cher

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
AlgemeenVakbeurs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief