Algemeen | Vakbeurs

Workshops NGE2024: ketenvisie, gezondheid, blauwtong, drinkwater

Het programma aan workshops tijdens het Nationaal Geiten Event zit goed vol. Naast de workshops over geiten melken in het buitenland, zijn er ook workshops over geitengezondheid en drinkwater en de hernieuwde ketenvisie van de sector.

13.00 uur Gerard Heerink: ketenvisie

De ketenvisie van de geitensector is hernieuwd: ‘Gezond, vertrouwd en duurzaam vooruit!’ Gerard Heerink (Platform Melkgeitenhouderij) je mee in deze visie. De visie is breed gedragen door input vanuit geitenhouders, zuivelaars en verschillende stakeholders.

13.30 uur Shaula Bouwman: gezonde lammeren

Shaula Bouwman (Capravetgroup) staat in haar workshop stil bij de basis van een gezond bedrijf en gezonde lammeren. Ze gaat ook in op wat nodig is voor een goede start.

14.30 uur René van den Brom: blauwtong

Wat is de actuele stand van zaken in de uitbraak van blauwtong serotype 3 in Nederland? Rene van den Brom (Royal GD) leert je alles over de overdracht, symptomen en de impact op dieren, inclusief de nieuwste strategieën voor preventie en behandeling.

15.00 uur Jose van Cranenbroek: drinkwater

Drinkwater speelt een cruciale rol bij de (pens)gezondheid van melkgeiten. José van Cranenbroek (Capro) reikt je tijdens deze presentatie een tool aan die je inzicht geeft in het drinkgedrag van je geiten en de factoren die dit beïnvloeden.

Om 14.00 uur vindt de workshop van Pieter Hellferich plaats over geiten melken in Roemenië en om 15.30 uur die van Ina van Harten over de kansen die in Frankrijk liggen om daar geiten te melken.

Wil jij deze presentaties bijwonen? Kijk hier voor alle informatie.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
AlgemeenVakbeurs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief