Algemeen

Kaasmakerij Aurora wordt coöperatie

Aurora, de biologische kaasmakerij in Kranenburg, wordt een coöperatie. Daarvoor zoekt het bedrijf investeerders via het platform Broccoli. Dat meldt Biojournaal.

Aurora is opgericht in 1980. Het bedrijf produceert biologische kazen. Door de nieuwe coöpratieve vorm ontstaat de mogelijkheid ook andere mensen bij het bedrijf te betrekken, zo vertelt Manon ten Dam op Biojournaal.nl. “We hebben al twee generaties binnen het bedrijf en dit wordt de derde. De aandeelhouders brengen ook geld mee waarmee wij nieuwe investeringen kunnen doen. Banken geven tegenwoordig steeds moeilijker leningen en wij willen wel vooruit met ons bedrijf. Dat willen we op deze manier doen. Met een minimale investering van 1.000 euro kan men al deel uitmaken van de coöperatie en samen met ons werken aan een blijvende impact op de zuivelmarkt.”

“Als onderdeel van de coöperatie word je actief betrokken bij het bedrijf, waardoor je écht onderdeel bent van Aurora. Naarmate het bedrijf groeit en zich verder ontwikkelt, neemt de waarde van je investering toe. Maar het gaat om meer dan alleen financiële winst: je wordt deel van een beweging die streeft naar positieve verandering, door biologische producten voorop te stellen en bij te dragen aan een gezondere planeet”, aldus Ten Dam.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief