Algemeen | Vakbeurs

Video- en fotoverslag Nationaal Geiten Event 2024

Het Nationaal Geiten Event 2024 was een geslaagde dag. Deze foto’s geven een klein overzicht van de dag die speciaal voor beroepsmatige en hobby-geitenhouders wordt georganiseerd.

Het Nationaal Geiten Event is dé dag voor de Nederlandse geitensector. Zowel de beroepsmatige als hobbymatige geitenhouder kunnen er inspiratie opdoen, kennis vergaren, elkaar ontmoeten én natuurlijk geiten kijken.


Op de expo was voldoende ruimte om met de 35 standhouders in gesprek te gaan.

Leon de Jong kreeg de Inspiratie Trofee uitgereikt en mag zich de meest inspirerende geitenhouder noemen.

De Nationale geitenkeuring verliep soepel en kon op veel belangstelling rekenen.

Voor het eerst dit jaar streden studenten om de titel ‘beste geitenkeurmeester’ in de wedstrijd LAMBS – LAndelijk Melkgeiten Beoordelen door Studenten.


De Innovatie Trofee ging naar de BatchCounter (een melkmeter die de melkgift van een groep dieren digitaal vastlegt en direct omzet in grafieken) van Leenaerts Agro Techniek.


Er deden studenten van 3 hogescholen en universiteiten mee aan de finale van LAMBS.

De Ondernemerslunch was een nieuw onderdeel van het Geiten Event en werd goed bezocht.

Toggenburger Suzanne 97 en Wit lam Elke 47 van de Vriendsenhof kregen de beker voor Algemeen kampioen melkgeit en Algemeen kampioen lam mee naar huis.

Verschillende workshops over zeer uiteenlopende onderwerpen – zoals de hernieuwde ketenvisie van de sector – vonden gedurende de dag plaats.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
AlgemeenVakbeurs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief