Fokkerij | Vakbeurs

Vonk en Vriends gaan met kampioensbeker naar huis

Het Witte lam Elke 47 van de Vriendsenhof van Guido Vriends is afgelopen zaterdag Nederlands kampioen geitenlammeren geworden. Suzanne 97, een vierjarige Toggenburger van Johan Vonk, kreeg tijdens het Nationaal Geiten Event de beker voor Neerlands mooiste volwassen geit uitgereikt.

De Nationale Geitenkeuring vond 7 september plaats in Hart van Holland te Nijkerk, als onderdeel van het Nationaal Geiten Event dat voor de vijfde keer werd georganiseerd. Er zijn 190 geiten gekeurd door de keurmeesters P. van de Bunt, D. de Jong, H. Hoekstra en S. van der Paauw.

Gelijk stand

In de middag kwamen de beste geiten van alle rassen in de ring bij elkaar om te strijden om de felbegeerde titel Nationaal Kampioen Lam en Nationaal Kampioen Geit. Bij de verkiezing van zowel het mooiste lam als de mooiste geit kwam de vierkoppige jury door het geven van punten eerst op een gelijk stand uit. Na kort overleg kwamen ze eruit en werden de algemeen kampioenen bekend: Wit lam Elke 47 van de Vriendsenhof van Guido Vriends en vierjarige Toggenburger geit Suzanne 97 van Johan Vonk. De kampioensbekers werden uitgereikt door de heer Henk Blanken, oud-voorzitter van de NOG.

Eigenaarsgroep ook Vonk

Er kwamen 10 groepen met elk 3 geiten in de ring voor de verkiezing mooiste eigenaarsgroep. Er waren 3 groepen met Toggenburgers en Bonte geiten en 2 groepen met Witte geiten en Boergeiten. De groep van Johan Vonk werd als eerste geplaatst.

Uierkampioen

P4 Wilma 33 MX, een Witte geit van Goffe de Boer, was de onbetwiste uierkampioen van de dag. Zij won zowel de verkiezing beste vooruier als de prijs voor beste uier over alle rassen.

 

Foto’s: Corrie Hoorweg, Wilma Wolters

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
FokkerijVakbeurs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief