Achtergrond

Doorontwikkeling biologische geitenboerderij De Bonte Weide

Biologische geitenboerderij De Bonte Weide in Stolwijk in de Krimpenerwaard (ZH) zal een flinke transformatie doormaken. Er komt een nieuwe boerderijwinkel, de zuivelruimtes worden verbeterd en het erf wordt een biodiverse, groene oase. Dankzij deze doorontwikkeling kunnen Mart-Jan en Willy de Jong gasten nog beter verwelkomen en meenemen in hun verhaal over natuurinclusieve landbouw, zo vertellen zij op hun website en op BioJournaal.nl.

 

Mart-Jan en Willy de Jong van De Bonte Weide zetten al een aantal jaar in op de verwaarding van hun biologische geitenzuivel en op de verkoop van hun rauwmelkse geitenkefir en geitenkaas via de korte keten. Mart-Jan en Willy willen met de doorontwikkeling bijdragen aan bewustwording en verduurzaming van het voedselsysteem. “We hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met natuurinclusieve landbouw en met verwerking en afzet van eigen productie via korte ketens. We willen die ervaringen ook op een inspirerende manier gaan uitdragen aan professionals en aan mensen uit de omgeving. En we willen de ervaringen – opgedaan met het zelf maken en verkopen van kefir – verder inbedden in een verhaal over gezond voedsel voor jong en oud.”

Uitvoering dit jaar

De transformatie is mede mogelijk gemaakt door het Leader-programma Polders met Waarden. Leader is een Europees programma waarbij de Europese Unie, provincies en gemeenten subsidie beschikbaar stellen voor plattelandsontwikkeling. Dankzij de steun vanuit Leader, Provincie Zuid-Holland en gemeente Krimpenerwaard kan De Bonte Weide doortonwikkelen. De ontwerpen voor de verbouwing en groene herinrichting van het erf zijn inmiddels gereed, de uitvoering staat gepland voor de tweede helft van dit jaar.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Achtergrond
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief