NIEUWS


Schapen en Geiten Studie Club houdt discussieavond bokkenmanagement

19 mrt 2018

De Schapen en Geiten Studie Club (SGSC) houdt op woensdag 25 april een discussieavond met het thema Bokkenmanagement. Aanmelden voor de avond kan via Facebook.


Cum Laude Awards voor bereiders geitenkaas

19 mrt 2018

Op de Cum Laude Awards 2018 op 15 maart in Fort Wierickerschans in Bodegraven, hebben drie geitenkaasmakers een gouden award in de wacht gesleept. De verkiezing van de lekkerste kaas wordt jaarlijks georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders.


Stimulans voor vernieuwing stalsytemen Brabant

19 mrt 2018

In opdracht van de provincie Brabant gaan ondernemersorganisatie FME, VNO-NCW Brabant Zeeland en ZLTO vernieuwing in stalsystemen stimuleren. Dat meldt de provincie Brabant.


Ketenvisie draait om gezond en vertrouwen

12 mrt 2018

Platform Melkgeitenhouderij heeft een ketenvisie voor de geitensector geschreven en zal deze de komende tijd bespreken met geitenhouders. Het uiteindelijk streven van die ketenvisie is helder: een gezonde en vertrouwde geitenketen, die zorg heeft voor mens, dier en producten. Een keten met een herkenbare waarde voor consumenten, geitenhouders en omgeving. In de ketenvisie staat dat […]


Heusden verleent vergunning voor uitbreiding melkgeitenbedrijf

12 mrt 2018

De gemeente Heusden verleent een omgevingsvergunning voor de uitbreiding van een melkgeitenbedrijf in Drunen. Dat meldt het Brabants Dagblad.


Geitenhouder in race titel ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar’

9 mrt 2018

De Korenschoof, het bedrijf van Kees en Connie Steendijk, is een van de vijf genomineerde bedrijven voor de titel Agrarisch Ondernemer van het jaar 2018. De Korenschoof is een akkerbouwbedrijf dat in 2016 uitgebreid is met een biologische geitenhouderij.


Friese brouwers en de Molkerei introduceren bier met geitenwei

5 mrt 2018

Vier Friese bierbrouwers en geitenkaasmakerij de Molkerei in Sint Annaparochie hebben samen een nieuw streekbier ontwikkeld: Weibok. Dit bier is gebrouwen met geitenwei. De wei is een restproduct van de geitenkaasmakerij.


Bio Goat Meat en Bokkenbunker samen verder

5 mrt 2018

Bio Goat Meat en de Bokkenbunker gaan samen verder. Het merk Bokkenbunker wordt overgedragen aan de coöperatie.